Space

Veelgestelde vragen

verwachte jackpot
41 Miljoen

< Ga terug

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen over de Eurojackpot campagne.

TV campagne

 • We hebben gekozen voor het thema ruimte, omdat wij met Eurojackpot mensen willen aanzetten tot groter dan groots dromen. Wat kan jij met 120 miljoen euro? Een vriendenweekend houden in de ruimte, past goed in het verhaal dat we willen vertellen. Je kunt namelijk onwijs veel met 120 miljoen euro doen, in werkelijkheid weet men bijna niet wat je hier allemaal mee kan doen. Mede door deze commercial willen wij mensen aanzetten tot groter dromen. Want natuurlijk kan je met 120 miljoen euro meer dan alleen een vriendenweekend in de ruimte. Je kunt met dit geldbedrag onwijs veel doen. Het thema ruimte is dan ook bedoeld als voorbeeld ter inspiratie voor mensen.

 • Wij zijn niet de ruimte in geweest om de commercial op te nemen. De commercial is gemaakt met een greenscreen en in de nabewerking is de ruimte achtergrond toegevoegd aan de commercial.

 • Bij Eurojackpot geloven we in maatschappelijk verantwoord ondernemen, inclusief in de context van ruimteverkenning. We begrijpen de balans tussen ontdekking en duurzaamheid. We volgen de ontwikkelingen in de ruimtevaart en ondersteunen duurzame praktijken, zoals het verminderen van CO2-uitstoot en minimaliseren van ruimteafval. Ons standpunt is om verantwoorde innovatie te stimuleren die technologie en milieu in evenwicht houdt.

 • De CO2-uitstoot van een ruimtereis is sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type ruimtevaartuig, de gebruikte brandstof en de duur van de missie. Over het algemeen is de CO2-uitstoot van een enkele ruimtereis relatief klein in vergelijking met andere menselijke activiteiten, maar het is nog steeds een punt van aandacht, vooral gezien de groeiende interesse in commerciële ruimtevaart.

  Traditionele ruimtevaartuigen die op chemische brandstoffen werken, zoals raketten die vloeibare zuurstof en waterstof als brandstof gebruiken, stoten bij de lancering een aanzienlijke hoeveelheid uitlaatgassen uit, waaronder waterdamp en kooldioxide (CO2). Deze uitstoot is tijdelijk en geconcentreerd op het moment van lancering. De exacte hoeveelheid CO2-uitstoot hangt af van factoren, zoals het type raket, de grootte van de lading en de bereikte baan.

  Nieuwere technologieën, zoals elektrische voortstuwingssystemen die ionen of plasma gebruiken als drijfgas, kunnen de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk verminderen tijdens de missie zelf. Deze systemen zijn echter momenteel meer geschikt voor langdurige interplanetaire missies dan voor lanceringen vanaf de aarde. Het is belangrijk op te merken dat de impact van ruimtevaart op de totale CO2-uitstoot op aarde momenteel beperkt is in vergelijking met andere sectoren, zoals transport, industrie en energieopwekking. Toch wordt verwacht dat met de toename van commerciële ruimtevaart en frequente lanceringen in de toekomst, de totale impact op het milieu mogelijk groter wordt.

  In het licht van de groeiende bezorgdheid over klimaatverandering, werken ruimtevaartorganisaties en bedrijven aan het ontwikkelen van duurzamere technologieën en brandstoffen voor ruimtevaart. Deze inspanningen zijn gericht op het minimaliseren van de impact van ruimtevaart op het milieu.

 • Wij hebben niet de bedoeling gehad om ruimtereizen te promoten, maar puur om als inspiratie mee te geven aan de kijkers van de commercial om groter dan groots te dromen.

 • Het avontuur van de ruimtevaart biedt opwindende mogelijkheden om ons begrip van het universum te vergroten en heeft al vele belangrijke ontdekkingen opgeleverd. Hoewel er uitdagingen zijn verbonden aan het betreden van de ruimte, werken wetenschappers en technologen er voortdurend aan om deze obstakels te overwinnen en de veiligheid van astronauten te waarborgen. Enkele belangrijke punten om te overwegen zijn:

  Technologische Vooruitgang: Onze kennis van ruimtevaarttechnologie is in de afgelopen decennia enorm gegroeid. Ruimtevaartuigen en -systemen worden voortdurend verbeterd om de veiligheid van astronauten te vergroten en de risico's te minimaliseren.

  Gezondheidszorg in de Ruimte: Ruimtevaartorganisaties hebben diepgaand onderzoek gedaan naar de effecten van microzwaartekracht op het menselijk lichaam. Dit heeft geleid tot innovatieve methoden om astronauten fysiek en mentaal gezond te houden tijdens langdurige ruimtemissies.

  Samenwerking en Veiligheid: Internationale samenwerking speelt een cruciale rol in ruimtevaartmissies. Verschillende landen werken samen om expertise en middelen te bundelen, wat bijdraagt aan de veiligheid en het succes van ruimtevaartprojecten.

  Inspiratie en Ontdekking: Het verkennen van de ruimte heeft ons inzicht in het universum vergroot en heeft geleid tot baanbrekende ontdekkingen. Bovendien dient ruimtevaart als een bron van inspiratie voor mensen over de hele wereld, wat nieuwe generaties motiveert om zich bezig te houden met wetenschap en technologie.

  Risico's als een Onderdeel van Ontdekking: Elk groot avontuur brengt inherente risico's met zich mee. Het is belangrijk om te onthouden dat de mensheid altijd vooruitgang heeft geboekt door uitdagingen aan te gaan en obstakels te overwinnen. Ruimtevaart is hierop geen uitzondering en vertegenwoordigt een positieve stap in de richting van menselijke ontdekking en innovatie.

  Samenvattend kunnen we zeggen dat, hoewel er uitdagingen en risico's zijn verbonden aan ruimtevaart, de voordelen, ontdekkingen en inspiratie die eruit voortkomen vaak zwaarder wegen. Ruimtevaart blijft een opwindend en positief avontuur dat onze grenzen verlegt en ons begrip van het universum verdiept.

 • We begrijpen je observatie over de gelijkenis tussen de raket en de Titan duikboot. Het is goed om aandacht te hebben voor dit soort overeenkomsten, vooral gezien recente gebeurtenissen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat ruimtevaartuigen en onderzeeërs zoals de Titan duikboot in hun ontwerp vergelijkbare kenmerken kunnen delen vanwege technische overwegingen en aerodynamica. Het is begrijpelijk dat de associatie met recente gebeurtenissen zorgen kan oproepen. Toch is het de primaire focus van ruimtevaartorganisaties om ervoor te zorgen dat veiligheid voorop staat bij de ontwikkeling en lancering van ruimtevaartuigen. Er wordt voortdurend gewerkt aan het verbeteren van technologie, ontwerp en veiligheidsprotocollen om de risico's tot een minimum te beperken.

  Als je meer inzicht wilt krijgen in de technische aspecten van het ontwerp en de veiligheidsmaatregelen van een ruimtevaartuig, raden we je aan contact op te nemen met de betrokken ruimtevaartorganisatie. Ze zijn vaak bereid om informatie te verstrekken om eventuele zorgen weg te nemen en je gerust te stellen over de veiligheidsnormen die worden gehanteerd. Over het algemeen blijft ruimtevaart een gebied van voortdurende vooruitgang en inspanning om de veiligheid van zowel de bemanning als de apparatuur te waarborgen. Als je twijfels hebt over de veiligheid van specifieke ruimtevaartuigen, is het altijd aan te raden om rechtstreeks bij de bron informatie in te winnen, in dit geval bij een ruimteorganisatie.

 • Zwaartekracht gerelateerde activiteiten: Omdat er in de ruimte een bijna gewichtloze omgeving is, kun je bijvoorbeeld zweven, salto's maken en objecten in de lucht gooien. Astronauten hebben vaak plezier met het demonstreren van deze activiteiten in de ruimte.

  Eten en drinken: Eten en drinken in de ruimte is anders dan op aarde, omdat de zwaartekracht ontbreekt. Astronauten moeten rekening houden met voedsel dat niet gemakkelijk kan wegdrijven, en vloeistoffen worden meestal uit speciale zakken of containers gedronken.

  Het is belangrijk op te merken dat de microzwaartekracht en andere factoren in de ruimte de manier waarop deze activiteiten worden uitgevoerd, kunnen beïnvloeden. Terwijl veel dingen in de ruimte kunnen worden gedaan, zijn er ook speciale trainingen en protocollen die astronauten volgen om ervoor te zorgen dat ze veilig en effectief in deze unieke omgeving kunnen opereren.

 • In de ruimte is er geen lucht of medium zoals we dat op aarde kennen, waardoor er geen geluid of luchtdruk is. Hier zijn enkele kenmerken van hoe de ruimte eruitziet:

  Zwarte Achtergrond: De ruimte ziet er meestal zwart uit, vooral wanneer je ver genoeg van een lichtbron bent. Dit komt doordat er weinig tot geen deeltjes zijn om licht te verstrooien, waardoor de achtergrond donker lijkt.

  Sterren en Hemellichamen: Als je ver weg bent van de lichtvervuiling van de aarde, kun je talloze sterren en andere hemellichamen zien. Sterren lijken helderder in de ruimte omdat er geen atmosfeer is om het licht te verstoren.

  De Zon: De zon is een felle lichtbron in de ruimte. Als je naar de zon kijkt zonder bescherming, kan dit schadelijk zijn voor je ogen vanwege de intense helderheid.

  Kosmische Fenomenen: Afhankelijk van waar je bent in de ruimte, kun je verschillende kosmische fenomenen zien, zoals sterrenstelsels, nevels en planeten. Deze kunnen variëren in grootte, helderheid en kleur.

  Zwarte Holes en Quasars: Hoewel je ze niet direct kunt "zien", kunnen astronomen de effecten van zwarte gaten en quasars waarnemen in de ruimte, zoals hun invloed op nabijgelegen sterren en straling.

  Ruimtepuin en Satellieten: In lagere banen om de aarde kun je ook ruimtepuin en kunstmatige satellieten zien die door de mens zijn gelanceerd. Deze kunnen variëren van kleine brokstukken tot grote satellieten.

  Het is belangrijk op te merken dat de weergave van de ruimte op foto's en in films vaak digitaal wordt bewerkt om visuele effecten te verbeteren of om details zichtbaar te maken die mogelijk niet met het blote oog kunnen worden gezien. In werkelijkheid kan de ruimte echter sterk variëren in helderheid, kleur en verschijning, afhankelijk van verschillende factoren zoals locatie, observatieapparatuur en andere omstandigheden.

 • Het beeld van het ruimteschip in raketvorm bij opstijging is een daadwerkelijke raket met ruimteschip die de ruimte in werd geschoten. Het ruimteschip in de verdere commercial is zoveel als mogelijk nagemaakt op basering van de beelden van echte ruimteschepen. Werkelijke ruimteschepen verschillen wel in ruimte (oppervlak) van het ruimteschip uit onze commercial.

 • Virgin Galactic biedt commerciële ruimtereizen aan. Klanten moeten dan 450.000 dollar betalen voor een reservering, inclusief een aanbetaling van 150.000 dollar. De ruimtereis duurt 90 minuten, met een paar minuten gewichtloosheid. Oprichter en miljardair Branson ging in juli vorig jaar al zelf de ruimte in met Virgin Galactic.

 • Er is gekozen voor 2 Japanse astronauten die aangeven dat er weer een Eurojackpot winnaar is gesignaleerd in de ruimte, om aan te geven dat er veel Eurojackpot winnaars zijn die groter dan groots dromen en dit wereldwijd gezien wordt.

 • De nieuwe Zoooveel money man is Mike Libanon.

 • De muziek die wordt gebruikt in de commercial is Boogiewonderland van Earth, Wind and Fire.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact op met onze klantenservice.

Ik heb een vraag over Speluitleg | De Jackpot | Prijzen en Trekkingen | Algemene vraag | Abonnement.

41
Miljoen

Zooo Veel Money
De Jackpot is deze week 41.
Wat koop jij voor zoooo veel money?

Speel mee
41 Miljoen
Je speelt mee met
{{ticketAmount}} {{ticketAmount | pluralize('lot')}} | {{drawWeeksText}} | {{originalPrice | formatCurrency}} {{purchaseTotal | formatCurrency}}