Space

Tips voor de ultieme ruimtevaart ervaring op Aarde

verwachte jackpot
27 Miljoen

Zoooveel meer met Zoooveel Money! Eurojackpot is jouw sleutel tot fantasierijk dromen en een onbegrensd leven. Zit jij al met je hoofd in de wolken? Met de Jackpot op zak, kun je jezelf naar de ruimte laten lanceren. Vind je dat een (te) enge onderneming, dan zijn er op onze planeet genoeg plekken die buitenaards ogen. Of must-visits voor een ultieme ruimtevaart ervaring.

1. Meteoorkrater Arizona

meteoorkrater

Meteoorkrater natuurmonument in Arizona USA.

Een echt wereldwonder, dat is ‘s werelds best bewaarde meteoorkrater. Voor een bezoek reis je af naar Arizona. Daar kwamen ongeveer 50.000 jaar geleden de ruimte en Aarde met elkaar in aanraking, toen de Canyon Diablo Meteoriet de atmosfeer van de aarde binnenkwam en is ingeslagen. De meteoriet had waarschijnlijk een diameter van ongeveer 50 meter en een gewicht van zo’n 300.000 ton. Men schat dat de inslagsnelheid 18 kilometer per seconde was. De krater is 173 meter diep, en heeft een diameter van 1200 meter. Een toegangskaartje kost $27. Koopje!

2. Astronauten training

meteoorkrater

Hiker standing in ice cave.

Een astronauten training voor iedereen. In IJsland kun je er één volgen. Daarmee treed je in de voetsporen van de Apollo astronauten die in IJsland trainden, voordat ze naar de maan vertrokken. Zoals ze zelf zeiden: “Hier vind je het landschap dat het dichtst in de buurt komt van het maanlandschap”. De training die jij kunt doen, is samen met NASA ontwikkeld. Het zijn verschillende expedities die plaatsvinden in de IJslandse wildernis. Je leert alles over planning, communicatie, risico-inventarisatie, crisismanagement, survivallen en ‘search & rescue.

3. Buitenaardse landschappen

peru desert

Vinicunca Mountain also known as Rainbow mountain in the Cusco region, Peru.

De ESA 'European Space Agency' heeft een catalogus uitgebracht met daarin de mooiste buitenaardse landschappen hier op aarde. Daarmee komt een 'reisje naar de maan' of 'tripje naar Mars' binnen handbereik. Pak je bucketlist er maar bij, blader door de catalogus, deze plekken moeten er zeker op... De landschappen zijn bere-interessant voor wetenschappers om onderzoek te doen in gebieden die op Mars of de Maan lijken. Maar ook voor de "normale mens" een echte ervaring. Want zo voel je je een astronaut op aarde!

Direct meespelen!
Speel jij de volgende trekking mee voor Zoooveel Money? Ga dan als een raket naar de shop en voeg jouw gelukslot toe. De Jackpot staat op maar liefst 27!

Speel direct mee
27 Miljoen
Je speelt mee met
{{ticketAmount}} {{ticketAmount | pluralize('lot')}} | {{drawWeeksText}} | {{originalPrice | formatCurrency}} {{purchaseTotal | formatCurrency}}